Tango i Karlstad

Intresserad av att börja med tango?

För närvarande sätter corona-pandemin käppar i hjulet för våra planer på att genomföra en nybörjarkurs. Förhoppningsvis kan det lossna någon gång under 2021.

 

Helgkurs 26-27/9 och workshops 17/10 – se längre ner

 

Kvällstango utomhus

Ibland arrangeras tangodans på initiativ av enskilda medlemmar, oftast på Sandgrundsudden vid vackert väder. Se facebookgruppen Tango Sol för aktuell information.

 

Onsdagspraktika 23/9 – anmäl dig!

Vi har verksamhet på Vinden varje onsdag mellan kl 17.30 och 21. Tiden delas in i tre pass och till varje pass är deltagarantalet begränsat – du måste alltså anmäla dig i förväg till varje specifikt pass du vill delta i. Om du deltar i både förpraktika och pardans så ska det vara med samma danspartner. Se avsnittet om coronaregler nedan.

 
Kl 17.30 – 18.45
Förpraktika – dans i egen regi. Du avtalar i förväg med en dansare som du sedan dansar med under hela danstillfället, alltså inga partnerbyten. Detta pass är speciellt tänkt för dem som betraktar sig som corona-riskgrupp, därför är maxantalet satt till 4 par.
18.45 – 19 – Lokalen töms och vädras

 
Kl 19 – 19.45
Singeldans. Anne-Marie leder singelövningar för både förare och följare. Max 10 deltagare.
Kl 19.45 – 20 – Lokalen töms och vädras

 
Kl 20 – 21
Pardans. Du avtalar i förväg med en dansare som du sedan håller dig till under hela danstillfället, alltså inga partnerbyten. Nästa vecka går det bra att avtala med någon annan. Tänk på att hålla avstånd till andra par. Max 8 par.

 

Coronaregler

Den här hösten liknar inga andra höstar. För att vi under covid -19-pandemin ska kunna bedriva tangoverksamhet som innebär social samvaro och parvis fysisk närhet inomhus, inför vi från och med nu ett ramverk kring våra danstillfällen. Vi gör det för att minimera risken för att smitta andra eller för att själva bli smittade. Vi gör det för att vi måste, inte för att vi vill, och vi hoppas att ni alla har förståelse för begränsningarna och respekterar dem fullt ut, annars blir det svårt, faktiskt omöjligt, att bedriva någon verksamhet.

 
Det allra viktigaste är att stanna hemma om man inte känner sig helt frisk. Vanliga, även milda, symptom vid covid -19 är:
– hosta
– feber
– andningsbesvär
– snuva, nästäppa, halsont
– huvudvärk, värk i muskler och leder
– illamående, magknip eller diarré
– oförmåga att känna lukter och/eller smaker.

 
Obligatorisk föranmälan till alla aktiviteter skickas till info@tangosol.se tidigast en vecka före och senast dagen före. Är du anmäld men inte kan komma är det viktigt att du avanmäler dig så att någon annan får möjligheten till dans.

 
Vid pardans ska man hålla sig till samma partner under hela kvällen, och hålla avstånd till andra par. Detta för att undvika att någon smittar ett antal andra dansare. Däremot är det svårt att förhindra en-till-en smitta mellan danspartners. Var och en får själv ta ansvar för risken att smitta eller bli smittad av sin partner.

 
Vi har inget gemensamt fika, de som önskar tar med eget.

 
Vill du vara social före eller efter ett pass – använd kafeterian i markplan eller andra ytor i huset. Det är viktigt att minimera trängseln utanför Vinden – undvik alltså ”häng” där. Det är vårt gemensamma ansvar att hålla avstånd till varandra i samband med pauser och byten av pass. Det blir mycket förhållningsorder detta – men alternativet är att ställa in helt i höst – och det vill vi ju inte.

 

Helgkurs 26-27/9

Vi har vänt och vridit på möjligheterna och kommit fram till att vi kan ordna en helgkurs! Den kommer att vara anpassad genom att vi har ett begränsat antal deltagare och ett luftigt schema som tillåter vädringspauser och minimerar trängsel vid byten av pass. Vi tar också med egen mat och dryck.

 
Kurshelgen kommer att erbjuda roliga och användbara workshops dels för singeldansare i båda rollerna, och dels för par. Och så en vitamininjektion till följare som vill föra! Det kommer att vara tillåtet att byta danspartner mellan lördag och söndag, men under en dag håller vi oss till samma partner.

 
Länk till inbjudan >>>

 

Lördag 17/10 – kurs i Karlskoga

Samarrangemang med Tango Rio Negro i Danshallen i Karlskoga. Det blir två workshops plus milonga på kvällen. Mer information kommer snart.

 

Medlemskap och andra inbetalningar

Hur man blir medlem? Jo betala in 100 kronor helst på Swish 123 000 46 97 (annars BG 699-7225) och ange namn och att det gäller medlemsavgift. Om du är ny medlem så mejla också namn, telefonnummer och mejladress till info@tangosol.se.

 
Föreningen Tango Sol lagrar medlemmarnas namn, e-postadress, telefon- och personnummer – för att kunna informera om aktiviteter, registrera deltagande och rapportera in till Studiefrämjandet.

 
Om du blir medlem eller förnyar medlemskapet så godkänner du i och med det att vi lagrar dessa uppgifter.

 
Medlemmar får veckobrev via mejl. Annars hittar du information om våra arrangemang här på www.tangosol.se, på thetangoportal.com, och via facebookgruppen Tango Sol.

 
Kurser, terminspass och annat betalar du till samma swishnummer (eller bankgiro, om du inte har swish). Ange namn och vad inbetalningen gäller.